Kombinált napvitorla

Kombinált napvitorla
A kombinált napvitorla forgalmazása jelenleg szünetel!
A kombinált napvitorláról
Kombinált napvitorla egy olyan napvitorla, ami magában hordozza a széláteresztő és vízhatlan napvitorla jó tulajdonságait. Kialakítását tekintve kb. 80 %-ban vízhatlan és 20 %-ban széláteresztő anyagból van összevarrva. A széláteresztő anyaggal való kombináció azért szükséges, hogy a napvitorlát – a csupán vízhatlan anyagból készült vitorlával ellentétben – kellő képen meg lehessen feszíteni ahhoz, hogy azon az esővíz le tudjon folyni és eső után – a rugalmasságából eredően – visszanyerje alaphelyzeti formáját is. Természetesen az idő elteltével az anyag (napvitorla) nem fogja teljesen visszanyerni az első felhelyezést követő alakját, de nem is fog oly mértékben „öblösödni”, hogy a vízhatlan napvitorla negatív tulajdonságaival kell számolni. A kombinált napvitorla a toldásnál erősen van egymáshoz rögzítve (varrva), megjelenésében esztétikus.
Tekintve, hogy a kombinált napvitorla területének a nagy része nem széláteresztő, ezért viharok előrejelzése esetén fokozottabb figyelmet kíván. A kombinált napvitorlára a széláteresztő napvitorlával ellentétben kevésbé jó garancia vonatkozik és mások a garanciális feltételek is. Erről a garanciális feltételek menü alatt bővebben tájékozódhatnak.
 

A kombinált napvitorla alkalmazási területe korlátozottabb, mint a széláteresztő napvitorláé. Természetesen ugyanúgy lehet árnyékolni otthonának teraszát, felhasználható udvaron, vendéglők teraszainál stb., de mindenképpen figyelembe kell venni, hogy nagyobb szintkülönbséget kell biztosítani, továbbá nem lehet akkora felületben elkészíteni, mint egy széláteresztő napvitorlát.

Napvitorláink kivitelezésénél törekszünk arra, hogy a lehető legtartósabb anyagokat használjuk fel ügyelve, hogy az anyag bírja is a rá nehezedő terheléseket. Gondolok itt például a jól méretezett oszlopra, a jól megtervezett rögzítési hosszra vagy éppen fali konzolok felhasználására. Megrendelés előtt érdemes odafigyelni, tisztázni, hogy egyes cégek kivitelezésük során milyen anyagokat használnak fel, mert pl. egy olcsóbb, de gyengébb minőségű anyag hosszabb távon nem biztos, hogy jó megoldás lesz.

Napvitorlát három típusból választhatja ki  széláteresztő, kombinált, és vízhatlan, így olyan napvitorlát kaphat, ami az Ön számára a legmegfelelőbb.

A vízhatlan napvitorláról tudni kell, hogy azt csak a szarufák közé hullámszerűen felfűzhető kivitelezési megoldásnál javasoljuk, mert akkor kiküszöbölhető a napvitorlát érő víz és szélterhelés. Egyéb esetben vízhatlan napvitorla felshelyezését nem javasoljuk, kivitelezését is csak kimondott kérésre, garancia vállalás nálkül csináljuk. A még raktáron lévő standard vízhatlan napvitorlákra sem tudunk garanciát vállalni, így annak megvásárlásáról inkább le is beszéljük érdeklődőinket.
Napvitorla szerelésben eltöltött tíz éves tapasztalattal a hátam mögött mondhatom, hogy a vízhatlan kivitel, a szél illetve a víz terhelést nem bírja. A szelet egyáltalán nem engedi át és ha nincs kellő lejtése, az esővizet is összegyűjti, ami kárt tesz a vitorlában és a kiépített szerkezetben. Nagyobb lejtés esetén, – ami a rögzítési pontok között kb. 1.5 m-es szintkülönbséget jelent- viszont a szélterhelést nem fogja bírni.

Kérem, nézze meg a fotógalériát, az árlistát és válasszon az igényeinek megfelelően a vitorlák közül, de kérésére természetesen segítünk Önnek megvalósítani álmai árnyékolását is. Díjmenetesen kérhet műszaki rajz, skicc, fotó alapján árajánlatot, melyet pár munkanap alatt elkészítünk Önnek, de a saját tervezés menüpont alatt, akár önállóan elészítheti elképzelését.
 
A napvitorlával történő árnyékolás teljes kivitelezését vállaljuk az ország bármely részén, de lehetőség van postai utánvételre is, a magyar posta hatályos díjmeghatározása alapján.
 
 
 
Természetesen referencia kérhető, mely igényét a teraszmester@gmail.com email címre várom.
Tisztelettel: Udvardi Ákos | +36 70 333 9904 | teraszmester@gmail.com

teraszmester@gmail.comVélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..